Aποτελούμε το προϊόν μιας άσκησης προσομοίωσης που συντελείται σε πραγματικό χρόνο;

Στη φυσική και στην κοσμολογία η Ψηφιακή Φυσική αποτελεί μια συλλογή θεωρητικών απόψεων που ξεκινούν με την υπόθεση ότι το σύμπαν, στη βάση του, είναι πληροφορικής φύσεως και είναι υπολογιζόμενο. Με δεδομένες τις παραπάνω υποθέσεις, το σύμπαν μπορεί να νοηθεί είτε ως το αποτέλεσμα κάποιου προγράμματος σ’ έναν υπολογιστή ή ότι είναι κάποιου είδους συσκευή ψηφιακού υπολογισμού.

Η Ψηφιακή Φυσική βασίζεται σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω υποθέσεις. 

Το σύμπαν, ή η πραγματικότητα, είναι:
Πληροφοριακό στην ουσία του 

Ψηφιακό στην ουσία του 
Το ίδιο ένας γιγάντιος υπολογιστής 
Το αποτέλεσμα μιας άσκησης προσομοίωσης πραγματικότητας 

Η υπόθεση ότι το σύμπαν είναι ένας ψηφιακός υπολογιστής εισήχθηκε από τον Konrad Zuse στο βιβλίο του 'Rechnender Raum' (Calculating Space, η αγγλική του μετάφραση Υπολογιζόμενος Χώρος). Ο όρος 'Ψηφιακή Φυσική' προτάθηκε αρχικά από τον Edward Fredkin που αργότερα προτίμησε τον όρο 'Ψηφιακή Φιλοσοφία'.

Η ψηφιακή φυσική προτείνει ότι υπάρχει, τουλάχιστον ως αρχή, ένα πρόγραμμα για έναν συμπαντικό υπολογιστή που υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του σύμπαντος. 

Κάποιοι προσπαθούν να ταυτίσουν απλά σωματίδια της φυσικής με απλά bits. Για παράδειγμα, εάν ένα σωματίδιο όπως ένα ηλεκτρόνιο, αλλάζει από μια κβαντική κατάσταση σε μια άλλη, μπορεί να είναι ανάλογο ενός bit που αλλάζει π.χ. από το 0 στο 1. Ένα μόνο bit αρκεί για να περιγράψει την αλλαγή ενός μόνο κβάντου ενός δοσμένου σωματιδίου. Καθώς το σύμπαν φαίνεται να αποτελείται από στοιχειώδη σωματίδια, η συμπεριφορά των οποίων μπορεί πλήρως να περιγραφεί από τις κβαντικές αλλαγές που υφίστανται, αυτό υποδηλώνει ότι το σύμπαν ως ολότητα μπορεί να περιγραφεί με bits. Κάθε κατάσταση είναι πληροφορία και κάθε αλλαγή κατάστασης αποτελεί αλλαγή στην πληροφορία (απαιτώντας τον χειρισμό ενός ή περισσότερων bits). Αν αφήσουμε κατά μέρος τη σκοτεινή ύλη και ενέργεια, που δεν είναι πλήρως κατανοητές για την ώρα, το γνωστό σύμπαν αποτελείται από 10 στην 80η πρωτόνια και τον ίδιο αριθμό ηλεκτρονίων. Το σύμπαν, θα μπορούσε ωστόσο να προσομοιωθεί από έναν υπολογιστή που θα μπορούσε να φυλάξει και να χειριστεί περίπου 10 στην 90η bits. Εάν αυτή ήταν η απαιτούμενη προσομοίωση, ο υπερυπολογιστής θα ήταν αδύνατος. 

Το 1990 ο φυσικός John Archibald Wheller έγραψε: «Δεν είναι αναίτιο το να φανταστούμε ότι η πληροφορία βρίσκεται στον πυρήνα της φυσικής, όπως βρίσκεται στον πυρήνα ενός υπολογιστή. It from Bit. Η αλλιώς, κάθε τι (it) κάθε σωματίδιο, κάθε πεδίο δύναμης, ακόμα και το ίδιο το χωροχρονικό συνεχές οφείλει τη λειτουργία του, το νόημα και την ίδια του την ύπαρξη ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις εμμέσως από τις μηχανικά παραγόμενες απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου ναι και όχι, δυαδικές επιλογές, απλά bits. Το 'it from bit' συμβολίζει την ιδέα ότι κάθε οντότητα του φυσικού κόσμου έχει έναν πυθμένα, έναν πολύ βαθύ πυθμένα στις περισσότερες περιπτώσεις, μια μη υλική προέλευση και εξήγηση. Αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα προκύπτει σε τελική ανάλυση από τη θέση ερωτήσεων τύπου ναι και όχι και τη μηχανική καταγραφή αποκρίσεων. Κοντολογίς, πως όλα τα πράγματα στη φύση είναι στην ουσία τους πληροφορικής φύσεως και πως ζούμε σε ένα συμμετοχικό σύμπαν.

Μ Ε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΩΣ ΕΝΑ BIT -ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ-ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ -ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΈΝΑ ΟΙΚΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΡΚΕΤΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Α) ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ(ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΟΝΕΩΝ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ-(ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

ΤΥΠΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ(ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

Β)ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ (ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-FIREWALL)

ΟΠΩΣ  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΠΛΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

ΑΜΟΙΒΗ

Α) ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!-Η ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙ .

Β) ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ

ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΤΡΕΞΑΤΕ ΣΤΑ MAIL  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.